Un cardiolog avertizeaza ca tot mai multi oameni intre 20 si 30 de ani apar cu atacuri de cord si boli de inima min
Un cardiolog avertizeaza ca tot mai multi oameni intre 20 si 30 de ani apar cu atacuri de cord si boli de inima min

Un cardiolog avertizează că tot mai mulți oameni între 20 și 30 de ani apar cu atacuri de cord și boli de inimă

  • Jim Liu , cardiolog la Universitatea de Stat din Ohio, explică de ce bolile de inimă sunt în creștere în rândul tinerilor.
  • Mai multe studii au indicat că tinerii mor din cauza atacurilor de cord cu o rată mai mare decât în ​​trecut.
  • Stilul de viață sedentar, vaporatul, somnul slab și condițiile cronice de sănătate ar putea fi în spatele tendinței.

Problemele cardiace sunt în creștere în rândul unui demografic puțin probabil: tinerii. 

Oamenii între 25 și 44 de ani au înregistrat o creștere cu aproape 30% a deceselor cauzate de atacuri de cord de la debutul pandemiei de COVID-19, a sugerat un studiu realizat în 2022 de spitalul Cedars Sinai din Los Angeles.

Un alt studiu de la Johns Hopkins, publicat în 2018, care a analizat 28.000 de spitalizări pentru atacuri de cord pe o perioadă de 20 de ani, a constatat că rata atacurilor de cord pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani a crescut, chiar dacă rata globală a mortalității pentru boli de inimă a scăzut.

Boala de inimă este un termen umbrelă care cuprinde problemele de sănătate ale inimii, inclusiv atacurile de cord, bătăile neregulate ale inimii sau alte leziuni ale diferitelor părți ale organului. Hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și fumatul sunt de obicei cauzele principale ale multor tipuri de boli de inimă, dar schimbările stilului de viață și tendințele naționale ar putea fi în spatele creșterii bolilor de inimă în rândul tinerilor, potrivit dr. Jim Liu , cardiolog la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio.

Liu a spus pentru Insider că a văzut mai mulți tineri cu boli de inimă veniți în grija lui în ultimii cinci până la zece ani. Poate în mod surprinzător, cardiologul a spus că mulți dintre pacienții săi noi, mai tineri, nu au niciunul dintre factorii de risc tradiționali și ar putea fi mai susceptibili la alte probleme și indicatori care ar putea crește riscul general.

În plus, datele dintr-un sondaj realizat de Ohio State au descoperit că 47% dintre persoanele sub 45 de ani nu cred că sunt expuse riscului de boli de inimă – o tendință care ar putea fi și în spatele creșterii atacurilor de cord, a spus Liu.

O cauză ar putea fi creșterea recentă a obezității, a spus Liu. Prevalența obezității a crescut de la 3% înainte de pandemie la 4,4% între 2020 și 2021, conform datelor federale , pe măsură ce mai mulți oameni și-au crescut consumul de alcool. Tinerii sunt deja predispuși la un stil de viață mai sedentar , iar Liu a spus că este posibil ca pandemia să fi dus la rate și mai mici de exerciții fizice.

„Din cauza pandemiei, oamenii pot fi puțin mai puțin activi, poate mânca mai rău”, a spus Liu. „Deci, acest lucru s-ar putea traduce prin agravarea tensiunii arteriale, creșterea greutății și probleme de sănătate pe termen lung, în special cardiovasculare.”

Liu a spus că tinerii ar putea, de asemenea, să nu fie conștienți de unii dintre cei mai puțin vorbiți despre factorii de risc pentru bolile de inimă. De exemplu, doctorul a spus că vape-urile și țigările electronice vă pot stresa inima la fel de mult ca țigările obișnuite. Alți factori de risc care i-ar putea expune pe tineri în special la boli de inimă sunt consumul de droguri ilicite, somnul deficitar și afecțiunile cronice precum lupusul, artrita reumatoidă și HIV, a spus medicul.

În general, Liu a spus că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin de ce americanii suferă de boli de inimă la vârste mai mici decât în ​​trecut. Între timp, medicul i-a încurajat pe tineri să conștientizeze factorii stilului de viață care contribuie la o sănătate precară a inimii și importanța exercițiilor fizice și a dietei pentru a preveni această problemă pentru a reduce factorii de risc.

„Dacă au deja o afecțiune specifică, de exemplu, tensiunea arterială, diabetul sau colesterolul [ridicat], asigurându-vă că acestea sunt controlate prin asistență medicală de rutină”, a spus Liu. „Și, de asemenea, este important să te asiguri că ții un stil de viață sănătos.”

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi